In de verte zie ik haar komen aanlopen. Ruim 20 minuten later dan we hebben afgesproken, stevig de pas erin, een goed gevulde  werktas bungelt over haar schouder en haar telefoon in haar hand geklemd.

“Sorry dat ik weer te laat ben” zegt ze terwijl ze zich op de terrasstoel laat zakken.  Net toen ik weg wilde gaan kwam P nog met een vraag en ik kon hem echt niet wegsturen.
Terwijl ze een drankje besteld zie ik dat ze nog snel een blik werpt op haar telefoon. Ik moet echt nog even dit mailtje wegsturen, grijnst ze verontschuldigend.

Ik ken haar niet anders, altijd met meerdere dingen tegelijk bezig, altijd haast, altijd druk druk druk. Terwijl we gezellig bijkletsen valt het me op dat haar blik voortdurend afdwaalt. Dan weer naar haar telefoon,  dan weer kijkend naar de mensen die voorbij lopen terwijl ze me beschrijft wat haar opvalt.
Volledige aandacht voor ons gesprek is er niet bij.

Ze is een echte multitasker, voelt zich daar goed bij zegt ze met enige trots in haar stem. Maar het valt me op dat ze minder op haar gemak zit,  dat ze er vermoeid uit ziet en dat ze mopperiger is dan anders. Ze begint duidelijk de prijs te betalen voor haar jachtige levensstijl.

Gaspedaal
Van afspraak naar afspraak, onvoldoende tijd ingepland voor een goede voorbereiding, onderwijl ook nog even contact met  het thuisfront die vraagt of ze wel op tijd thuis is voor het eten. Gedachten die steeds een afspraak verder zijn.  Nooit meer echt ontspannen, maar altijd die drive om door te gaan, nog meer te doen.  Met haar voet stevig op het gaspedaal is ze  hard op weg  een adrenalineverslaving te ontwikkelen. Met uitzicht op fysieke en mentale klachten.

Rem
Ze wil het wel graag anders, maar weet niet meer hoe. Haar huidige routine is  haar zo bekend en geeft haar ook een gevoel van ‘zie mij eens’.  Ze is bang dat als ze afremt, haar kaartenhuis instort. Dat ze faalt. De vermoeidheid wuift ze dan ook maar weg, dat komt in de volgende vakantie wel goed.

Ik  zie dit in mijn praktijk steeds vaker, deze veilige maar gevaarlijke manier van trots.
Om gezond en energiek te blijven is het belangrijk een goede balans te hebben tussen inspannen en ontspannen.
Ben je benieuwd hoe je hier al een goede start mee kan maken?

Wees een solotasker:

 • Doe een ding tegelijk en wees daar met je aandacht volledig bij
 • Neem tijd voor je maaltijden en wees je bewust waar je jezelf mee voedt.
 • Wees je bewust van je energie. Geef je je energie aan zaken die jij belangrijk vindt of geef je het weg aan prioriteiten van anderen?

Hoe super is het dat je door te solotasken altijd voldoende tijd hebt? Dat je in plaats van breinloos ploeteren ontspannen en geïnspireerd kan werken?

Een utopie?
Nee dit is mogelijk! Ook voor jou!
Hoe? Door zacht te gaan werken.

Zacht werken
Met het Zacht werken programma leer je :

 • Hoe je van hard werken naar zacht werken gaat waardoor je meer rust hebt in je hoofd en lijf.
 • Heldere grenzen stellen voor je eigen energie waardoor je met minder moeite meer bereikt.
 • Hoe je zonder jezelf te verontschuldigen aandacht geeft aan dat wat jij belangrijk vindt.
 • Hoe je meer tijd kan maken.
 • Hoe je moeiteloos het maximale uit je werk en leven kunt halen.

Spreken deze resultaten jou ook aan en wil je weten wat dit programma voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Verbind jezelf met mij

Ik zou het leuk vinden als je Lenteblogs deelt.

Laatste Lenteblogs

 • Wat als je kon horen wat bijvoorbeeld je bijnieren, schildklier, alvleesklier en geslachtshormonen je te vertellen hadden…

 • Superblij maakt het me als ik met mijn aanwezigheid, tips of suggesties een mede-vrouw weer energie zie krijgen, weer zie stralen.

  Het is niet mijn gewoonte informatie over een coach-sessie te delen, maar soms is er zo’n sessie die extra bij me blijft hangen. Die erom vraagt gedeeld te worden.
  Gisteren was er zo een.

 • Ruimte, het is bijzonder om te ervaren hoe dit woord er de afgelopen periode een extra lading heeft bijgekregen.

  Het woord heeft een magische uitwerking op me. Het heeft iets ondefinieerbaars, iets oneindigs, iets abstracts.