Ben jij net zo’n kennis-slurper als ik?

Kennis heeft een krachtige uitwerking op mij. Op diverse plekken in huis liggen stapels boeken en artikelen die ik allemaal nog wil lezen. Allemaal inspirerende informatie waar ik weer van kan leren. Die ik samen kan voegen met mijn bestaande kennis en ervaringen tot een mooi pakket waar ik anderen weer verder mee kan helpen. In mijn beleving heb ik altijd extra kennis nodig om mijn klanten nog beter te kunnen begeleiden.

Mijn hoofd zit vol ideeën van wat ik er allemaal mee kan en wil. Het vecht om voorrang en aandacht. Klinkt best positief toch?

De remmende kracht van kennis
Toch kan die drive van kennis vergaren ook een wolf in schaapskleren zijn.

Het kan dat kritische stemmetje in mijn hoofd zijn dat me weerhoudt om in actie te komen. Om dat te gaan doen wat ik het liefst wil doen.

 • Kan ik dat wel? Kan ik niet beter eerst nog…?
 • Ben ik wel goed genoeg? Kan ik niet beter eerst nog…?
 • Weet ik wel voldoende van dit onderwerp? Kan ik niet beter eerst nog…?
 • Is dit wel het juiste moment? Kan ik niet beter eerst nog…?
 • Ja, maar…

Het is een goed bedoeld stemmetje hoor, maar het is er wel een vanuit angst. Angst voor het onbekende, angst om het fout te doen. Kortom angst om mijn veilige, zekere comfortzone uit te stappen. Dat is het moment waarop kennis ineens een remmende kracht wordt en mij weghoudt van het waarmaken van mijn dromen, wensen en ideeën.

De afgelopen periode was er zo eentje waarin deze ‘wolf’ zich weer naar voren drong.

Groei
Al een tijdje was ik onrustig, ‘iets’ in mijn bedrijf klopte nog niet. Ik sprak er met diverse mensen over, maar ik kon er toch de vinger nog niet opleggen. Het werkte verlammend en ik bedacht me dat ik me misschien nog beter moest bekwamen in mijn vak. Of misschien was ik wel niet geschikt voor het ondernemerschap. Ik was al weer aan het kijken welke cursus, workshop of opleiding ik kon doen om dit probleem op te lossen.

Kwetsbaarheid
En toen was daar vorige week. Een week waarin ik het gevoel had in een rollercoaster te zitten. En iedere keer als ik dacht dat de rit tot stilstand kwam en ik uit kon stappen, stapte er weer iemand bij mij in het karretje en hup, daar ging ik weer. De inzichten vlogen me om mijn oren en de emoties die daarbij meekwamen voelde als een wildwaterbaan. Ik ging volledig kopje onder.

Tijdens dat kopje ondergaan gebeurde er iets wonderlijks. Waar ik in het verleden tijdens zo’n situatie verlamde, was dit nu anders. Ergens tijdens de rollercoasterrit heeft mijn hart heeft het stuur overgenomen en zit met mijn intuïtie weer voorin het karretje. Hoofd zit weer netjes achterin.

Moed
Mijn hart en intuïtie wijzen mij erop dat ik óf een stap voorwaarts kan maken naar (persoonlijke en zakelijke) groei of een stap terug kan doen naar veiligheid. Ik realiseer me dat het hier niet gaat om kennis. Het gaat hier om moed. De moed om groot te zijn. Op dat moment wordt het rustig in mijn hoofd en weet ik dat ik kennis op een andere manier voor me kan laten werken. Ik zie in dat het succes in mijzelf zit en niet in tooling.

Ik besluit moedig te zijn en mijn bedrijf te laten groeien.

Vanaf vandaag begeleid ik niet alleen vrouwen, maar álle krachtige, zelfbewuste, hardwerkende professionals die voluit vanuit hun hart willen leven en werken en hierin ook de mensen om hen heen verder willen helpen. Coaches, leidinggevenden, managers en (team) coördinatoren.

Daarnaast geef ik naast Zacht Werken workshops vanaf vandaag ook (bedrijfsmatige) trainingen.

Mijn eerste stap heb ik hiermee gezet… het delen met jullie.

Op naar stap twee.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Lenteblogs

 • Wat als je kon horen wat bijvoorbeeld je bijnieren, schildklier, alvleesklier en geslachtshormonen je te vertellen hadden…

 • Superblij maakt het me als ik met mijn aanwezigheid, tips of suggesties een mede-vrouw weer energie zie krijgen, weer zie stralen.

  Het is niet mijn gewoonte informatie over een coach-sessie te delen, maar soms is er zo’n sessie die extra bij me blijft hangen. Die erom vraagt gedeeld te worden.
  Gisteren was er zo een.

 • Ruimte, het is bijzonder om te ervaren hoe dit woord er de afgelopen periode een extra lading heeft bijgekregen.

  Het woord heeft een magische uitwerking op me. Het heeft iets ondefinieerbaars, iets oneindigs, iets abstracts.

Verbind jezelf met mij

Ik zou het leuk vinden als je Lenteblogs deelt.