Precies een jaar geleden kreeg ik van mijn toenmalige werkgever een “Ja” als antwoord op mijn vraag of ze bereid waren mee te werken aan een versnelde ontbinding van mijn contract. Aan het begin van het jaar had ik in een gesprek met mijn leidinggevende al aangegeven dat ik aan het eind van het jaar iets anders zou gaan doen. Toen ik het hardop uitsprak voelde dit heel eng en spannend, want ik had het niet voorbereid, het kwam er gewoon uit. Hoe en wat, geen idee, maar ik wist dat het zo zou zijn. Ik wist ik daarmee alle zekerheden losliet, maar ik voelde dat ik dit moest doen. Mijn omgeving kon iets minder uit de voeten met mijn uitspraak en had er de nodige bedenkingen bij (wat ik ook begreep).

Loslaten
Gaandeweg het jaar werd steeds duidelijker wat ik wilde. Eindelijk mijn droom leven. Al mijn kennis, vaardigheden, ervaring en passie inzetten op mijn manier, zonder kaders van een werkgever. Medemensen verder helpen, ruimte voor ze creëren zodat zij kunnen groeien, hun stressmodus leren doorbreken, en met meer energie door hun dag kunnen gaan.

Op 31 december sloot ik de deur van het bedrijf waar ik 27 jaar zo veel heb gegeven en gekregen. En op 13 januari van dit jaar was het zover, Lente in je Leven is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Draken verslaan
Nu ik terugkijk op dit afgelopen jaar voel ik heel veel trots en dankbaarheid. Want wauw, het was echt wel een spannend jaar. Een reis van hoogte hoogten en diepe dalen. Want waar ik voorheen onder de vleugels van een werkgever mensen kon begeleiden, was ik nu werkgever en werknemer tegelijk. Ik kreeg er dan ook nog een vak bij; het ondernemerschap. Voor een mij een volledig nieuw vak. Ik wilde ‘gewoon’ aan de slag met dat wat ik het liefste doe; mensen verder helpen. Er zat soms best de nodige weerstand dat ik zoveel energie en tijd moest steken in dat vak dat ik nog niet kende, maar dat de werkgever in mij wel belangrijk vond. Marketing en acquisitie. En oh, wat kwam ik daarin mijzelf weer tegen. Thema’s, gewoontes en overtuigingen waarvan ik dacht dat ik ermee klaar was, deden ineens weer mee. Dezelfde draken maar dan op een ander niveau, in een ander jasje.

Ik heb nog diepere lagen van mezelf aangeboord en afgepeld. Steeds weer blijkt er meer te ontdekken van en in mezelf.
Op het moment dat ik er middenin zat, was het allesbehalve leuk en ontspannen. Liever had ik dan mijn aandacht en energie aan anderen gegeven. Maar ik had wel door dat dat een bliksemafleider zou zijn, dus koos ik ervoor de draak in de ogen te kijken. En hoe gaaf was het dat ik mij opgedane ervaringen en groei direct weer in kon zetten in mijn coachgesprekken. Hoe ik hiermee nog beter de ander kon begeleiden in zijn of haar proces.

Droom
Kortom 2016 was een geweldig jaar. Een jaar waarin mijn hart en hoofd samen een droom hebben laten uitkomen. Spannend, bevrijdend en bovenal bijzonder. Bijzonder voor mijn persoonlijke groei en bijzonder omdat zo’n grote groep vrouwen en mannen vertrouwen heeft gehad in mij. Ik heb nog meer vakkennis en vaardigheden opgedaan en veel bijzondere coachtrajecten mogen begeleiden.

Het stil staan bij het afgelopen jaar geeft mij ook extra energie bij het dromen over het komende jaar. Ik ga ervoor om in 2017 mijn droom nog verder uit te laten dijen en hoop nog meer vrouwen en mannen te mogen begeleiden in hun verlangen om moeiteloos en ontspannen te leven en werken vanuit het hart.

Ik hoop jou dan ook weer te mogen inspireren en begeleiden!

Ik wens je warme liefdevolle kerstdagen en een inspirerend en ontspannen 2017.

Warme groet,

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Lenteblogs

  • Wat als je kon horen wat bijvoorbeeld je bijnieren, schildklier, alvleesklier en geslachtshormonen je te vertellen hadden…

  • Superblij maakt het me als ik met mijn aanwezigheid, tips of suggesties een mede-vrouw weer energie zie krijgen, weer zie stralen.

    Het is niet mijn gewoonte informatie over een coach-sessie te delen, maar soms is er zo’n sessie die extra bij me blijft hangen. Die erom vraagt gedeeld te worden.
    Gisteren was er zo een.

  • Ruimte, het is bijzonder om te ervaren hoe dit woord er de afgelopen periode een extra lading heeft bijgekregen.

    Het woord heeft een magische uitwerking op me. Het heeft iets ondefinieerbaars, iets oneindigs, iets abstracts.

Verbind jezelf met mij

Ik zou het leuk vinden als je Lenteblogs deelt.