Hoe heerlijk is het om met de zon op je gezicht wakker te worden en het gezang van vogels te horen. Met een gelukzalig gevoel werd ik zo wakker vanochtend. Ik voelde de warmte en energie van het voorjaardoor me heen stromen. Dat je buiten nog handschoenen en muts nodig hebt, en de autoruiten moet krabben heb ik voor het gemak even vergeten.

Sinds het zonnige weekend twee weken geleden heb ik het heerlijke gevoel van voorjaar in mijn bol. Ik voel de behoefte om op te ruimen, los te komen van de winterenergie en ruimte te creëren voor het nieuwe, het frisse.

De natuur buiten doet het nog rustig aan, die lijkt nog niet zo te popelen als ik. Omdat ik het te koud vind om in de tuin aan de slag te gaan en de oude bladeren ter bescherming nog even wil laten liggen ben ik maar in mijn huis aan het opruimen gegaan.

Kasten opruimen, spullen wegdoen, kantoor opruimen. Het blijft me verbazen hoeveel spullen en papieren ik kan verzamelen. Spullen die ik bewaar omdat ze zogenaamd nuttig zijn, al doe ik er niets mee. Spullen waarvan ik dacht dat ik dat ze nog wel eens van pas konden komen. Niet dus. Het opruimen geeft me een heerlijke kick. Er is ineens zoveel ruimte en energie.

Nu ik zo lekker bezig ben besluit ik ook maar eens met de niet afgeronde taken aan de slag te gaan. Ken je dat, zo’n lijst met van die klussen die je maar voor je uit blijft schuiven. Zo’n denkbeeldige lijst die je als een steeds donker wordende wolk achtervolgt. Of in mijn geval de kleine klusjes lijst in mijn bullet journal. Toch jammer, dat er geen kabouters bestaan die dat ’s nachts voor me doen. Hoog tijd om mezelf te ont-lasten dus.

Rommel en niet afgeronde taken blokkeren en zuigen je energie weg en bezorgen je een gejaagd of onrustig gevoel. Het maakt je lamlendig, moe en futloos en houdt je gevangen in het verleden.
Opruimen bevrijdt de energie in je huis en geeft je lichaam nieuwe energie.
Verwen jezelf (en de mensen om je heen!) eens met het bevredigende gevoel, de energie en levenskracht die je krijgt door een-voor-een die taken aan te pakken.

Als je je aangestoken voelt om ook op te gaan ruimen en ruimte te maken voor het nieuwe, het frisse, vergeet dan niet ook op te ruimen in je lichaam.
Drink behalve voldoende water (lichaamsgewicht:30) ook eens thee van tarwegras. En zet de komende weken eens wat vaker bietjes, broccoli, artisjok, avocado, citroen, grapefruit of een koolsoort op je menu. Je helpt zo je organen een handje met het ontgiftingswerk.

Geniet van je dag!

Warme groet

PS: Wil je weten wat je nog meer kan doen om het voorjaar ontspannen, energiek en gezond te beginnen bel of mail me gerust.  En een reactie achterlaten mag natuurlijk ook. Leuk!

1 antwoord
 1. Olga zegt:

  Hoi Heleen, ben 51 jaar en ben mondjesmaat ah opruimen. (wat een boel dingen dus gekkigheid ook in het hoofd vind ik). Heb last van de wisselwerking tussen mijn psyche en hormonen. Er is duidelijk innerlijke onrust en angst, al heel lang. Ik merk patronen, tegenstand vanuit mijn lichaam en/of geest en weet dat dit weer in balans gaat komen door ritme qua voeding, beweging en rust te creëeren. Heb je naast het opruimen en ademhalingsoefeningen meer tips?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Lenteblogs

 • Wat als je kon horen wat bijvoorbeeld je bijnieren, schildklier, alvleesklier en geslachtshormonen je te vertellen hadden…

 • Superblij maakt het me als ik met mijn aanwezigheid, tips of suggesties een mede-vrouw weer energie zie krijgen, weer zie stralen.

  Het is niet mijn gewoonte informatie over een coach-sessie te delen, maar soms is er zo’n sessie die extra bij me blijft hangen. Die erom vraagt gedeeld te worden.
  Gisteren was er zo een.

 • Ruimte, het is bijzonder om te ervaren hoe dit woord er de afgelopen periode een extra lading heeft bijgekregen.

  Het woord heeft een magische uitwerking op me. Het heeft iets ondefinieerbaars, iets oneindigs, iets abstracts.

Verbind jezelf met mij

Ik zou het leuk vinden als je Lenteblogs deelt.